top of page

Over El Pop-Up

El Pop-Up staat voor innovatie en blijft haar Pop-Up padelbaan verder ontwikkelen. 

De Pop-Up padelbaan is uniek in de padelmarkt. De innovatie van El Pop-Up op de padelbaan opent veel deuren voor de exploitatie van padel. Op deze manier wordt padel op een laagdrempelige manier aangeboden en is dit mogelijk op plekken die ongeschikt of tijdelijk beschikbaar zijn. El Pop-Up vindt het belangrijk dat zij haar baan verder door blijft ontwikkelen, zodat de Pop-Up padelbaan steeds aan de behoefte voldoet van de afnemer en padelspeler. Denk hierbij aan de techniek van de Pop-Up padelbaan, de akoestiek, duurzaamheid, economische en esthetische verbeteringen in het design van de Pop-Up padelbaan en de spelerservaring. Hiervoor is El Pop-Up een samenwerking aangegaan met de TU Delft om samen naar probleemgebieden van padel in het algemeen en specifiek voor de Pop-Up padelbaan te kijken en verder te innoveren. Dit met als doel om waar dat kan, te blijven verbeteren. El Pop-Up streeft naar een subliem product, zodat uiteindelijk iedereen met plezier, sportiviteit, gezelligheid en vriendschap kan padellen.

Ontwikkelingen Pop-Up padelbaan

Achter de schermen werkt El Pop-Up aan verbeteringen van haar Pop-Up padelbaan. Hieronder zijn een aantal voorbeelden weergegeven van de verbeteringen die El Pop-Up in de toekomst wilt doorvoeren. El Pop-Up gaat samenwerkingen aan met kennisinstellingen om dit te realiseren.

Akoestiek: Binnen de padelwereld is er veel te doen over de geluidsoverlast van padelbanen. Padel maakt een harder en indringender geluid dan bijvoorbeeld tennis. In samenwerking met kennisinstellingen en organisaties die gespecialiseerd zijn in akoestiek gaat El Pop-Up onderzoeken of de akoestiek van padel verbeterd kan worden. Dit zal veel nieuwe kansen bieden en de groei van padel verder stimuleren.

Spelerservaring: Padellers ervaren tijdens het spelen van padel vaak hinder van de verlichting van de padelbaan. Wanneer er een hoge lob bal gespeeld wordt en men kijkt in de verlichting, dan wordt de speler verblind. El Pop-Up is aan het kijken of er mogelijkheden zijn om deze hinder te verminderen/op te lossen. 

Verder maakt El Pop-Up gebruik van een andere speelvloer, namelijk een EPDM rubbergranulaat. Dit zorgt voor een egalere speelvloer, waardoor de balstuit overal op het veld hetzelfde is. De balstuit is iets hoger waardoor er gemakkelijker langere rally's ontstaan. Daarnaast zorgt de EPDM rubbergranulaat voor een betere demping wat weer fijner is voor de gewrichten. 

Duurzamere materialen: De Pop-Up padelbaan van El Pop-Up is qua gebruik duurzaam, doordat de banen worden ingezet om vraag en aanbod het gehele jaar door zo optimaal mogelijk te voorzien. Hierdoor ontstaat er geen leegstand van de padelbaan. Mocht er op een locatie minder vraag zijn, dan kan de padelbaan naar een locatie verplaatst worden waar er meer vraag is. Denk bijvoorbeeld aan de zomermaanden lekker buiten padellen en in de wintermaanden binnen padellen. Met de Pop-Up padelbaan wordt dit allemaal mogelijk. 

 

Voor El Pop-Up is het belangrijk om te kijken waar zij kan verduurzamen. Zo wordt er gekeken of er duurzamere materialen gebruikt kunnen worden voor de bouw van de Pop-Up padelbaan. De materialen die gebruikt worden voor de Pop-Up padelbaan zijn voornamelijk staal, gehard glas en granulaat. Daarnaast zal El Pop-Up voor haar vervoer in de toekomst overstappen op elektrisch rijden.

 

Verder zorgt het modulaire ontwerp van de Pop-Up padelbaan ervoor dat de padelbaan langer te onderhouden is en bij reparaties gemakkelijker onderdelen te vervangen zijn. 

Design: Het design van de Pop-Up padelbaan is zeer belangrijk voor El Pop-Up. El Pop-Up wilt zich niet alleen onderscheiden met haar USP’s, maar ook in design. Een mooi en onderscheidend design (zowel in vorm als kleur) zorgt ervoor dat de Pop-Up padelbaan opvalt. Dit kan nieuwe padelspelers trekken en kan de exploitatie locatie verrijken. El Pop-Up is niet alleen een padelleverancier, maar zorgt voor een design product waar mensen de camera voor willen pakken.

bottom of page